LaKOSTE ry

Info

merkkiohjesääntö:

LaKOSTE – Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta ry 

Hyväksytty hallituksen kokouksessa 25.9.2023

I Yleistä

1 § Tässä ohjesäännössä säädetään ainejärjestö LaKOSTE – Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta ry (jatkossa LaKOSTE) järjestönauhan ja rintamerkin käytöstä. 

2 § Jokainen LaKOSTEn jäsen on oikeutettu lunastamaan järjestönauhan ja rintamerkin itselleen. 

3 § Järjestönauhan ja rintamerkin käyttöoikeus säilyy opiskelijayhdistyksen jäsenyyden päättyessäkin tai yhdistyksestä eroamisenkin jälkeen. Mikäli jäsen erotetaan menettää hän käyttöoikeutensa.

4 § Rintamerkkiä ja järjestönauhaa käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlilla. 

 

II Järjestönauha

5 § Järjestönauha

LaKOSTEn järjestönauhassa on LaKOSTEn värit; vihreä ja valkoinen.

Nauhan leveys on 35 mm. Keskellä kaksi 2 mm levyistä valkoista raitaa, joiden välissä 2 mm vihreä raita. Valkoisten raitojen ja nauhan reunojen välissä 14,5 mm vihreät raidat. Vihreän värin HEX-koodi on #265517

 

6 § Järjestönauhan käyttö

Järjestönauhaa käyttävät yhdistyksen jäsenet akateemisissa juhlatilaisuuksissa sekä LaKOSTEa edustaessa. Käytettäessä järjestönauhaa tulee pukeutumisen olla tilaisuudelle ja nauhan arvolle sopivaa.

Järjestönauhaa kannetaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lonkalle. Jos juhla-asu on sen mallinen, että nauha oikealta olkapäältä rinnan yli kannettuna koskettaa paljasta ihoa, tulee nauhasta taitella ruusuke. Ruusuke tulee olla leveydeltään noin 8 cm. Ruusuketta kannetaan vasemmalla rintapielessä.

Järjestönauhaa voidaan käyttää yhdessä Opiskelijakunta KOEn juhlanauhan kanssa, mikäli kantaja on Opiskelijakunta KOEn jäsen. Muutoin järjestönauhaa käytetään yksin. Kun LaKOSTEn järjestönauhaa käytettäessä yhdessä Opiskelijakunta KOEn juhlanauhan kanssa, tulee LaKOSTEn nauhan olla ylimpänä. 

Järjestönauhaan saa kiinnittää vain rintamerkin.

 

III Rintamerkki

 

7 § Yhdistyksen rintamerkki

Rintamerkin kuva-aiheena LaKOSTEn virallinen merkki, jonka alla lukee LaKOSTE ry. Rintamerkin leveys on 14,6 mm ja korkeus 15 mm.

8 § Rintamerkin käyttö

LaKOSTEn puheenjohtajiston ja puheenjohtajistossa toimineen merkki on kullanvärinen. Puheenjohtajistoon kuuluvat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. LaKOSTEn hallituksen jäsenen ja hallituksen jäsenenä toimineen rintamerkki on hopeanvärinen. LaKOSTEn jäsenistön merkki on messinginvärinen.

Rintamerkkiä kannetaan järjestönauhassa, mikäli tämä on solmittu ruusukkeeksi. Tällöin rintamerkki kiinnitetään keskelle rusettia. Mikäli nauhaa käytetään rinnan yli, kiinnitetään rintamerkki puvun rintataskun käänteeseen tai puvun vasemmalle puolelle miehustaan. Merkeistä käytetään ainoastaan arvokkainta. 

 

IV Sääntömuutokset

9 § Muutokset näihin sääntöihin on hyväksyttävä hallituksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.

turvallisemman tilan periaatteet:

Tästä lähtien, LaKOSTE ry ottaa tapahtumissaan ja toiminnassaan käyttöön turvallisen tilan periaatteet. Tämä tietää seuraavaa asiaa:

 
Turvallisemman tilan periaatteet ovat ohjenuoria turvallisemman psyykkisen ja fyysisen tilan luomiseen. LaKOSTE:n tapahtumiin ja toimintaan osallistuessa sitoudut noudattaan sekä edistämään turvallisemman tilan periaatteita.
Toiminnassamme on nimetyt häirintäyhdyshenkilöt, joihin voi olla yhtyedessä mikäli kokee tai todistaa epäasiallista käytöstä.
Turvallisempi tila on jokaisen oikeus, Ollaan jokainen toisiamme varten, jotta kaikki saisivat kokea olonsa turvalliseksi!🫶🏻
 
PERIAATTEET:
– Olemme yhdenvertaisia ja kunnioitamme jokaisen moninaisuutta. Sitoudumme syrjinnänvastaisuuteen
– Kunnioitamme jokaisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Emme oleta, ja kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta. Annamme jokaiselle tilaa osallistua omana itsenään
– Puutumme häirintään ja vihapuheeseen. Emme hyväksy asiatonta käytöstä.
– Kuuntelemme, opimme ja pyydämme anteeksi, jotta kaikki saavat tuntea olonsa turvalliseksi!🫶🏻
 
HUOMIOITAVAA:
 
Mikäli et noudata LaKOSTE:ryn tapahtumissa ja toiminnassa turvallisen tilan periaatteita, voidaan sinut järjestäjän toimesta poistaa tapahtumasta. Tästä syystä myöskään lippukuluja ei ole mahdollista saada takaisin.
 
Pidetään yhdessä toisistamme huolta!