LaKOSTE ry

Fukseille

Fuksin selviytymisopas

Onnitelut uuden opiskelupaikan johdosta! Mitä? Missä? Keneltä? Ei hätää tässä osiossa on tietoa ja hyödyllisiä linkkejä, sillä kaikkea ei pidäkkään sisäistää heti ensimmäisten viikkojen aikana.

Haalareiden käyttöohje

Pidäthän myös mielessä, ettei haalareissa ole suotavaa esimerkiksi lähteä viihteelle opiskelijatapahtumien ulkopuolella. Jokaisella yökerholla on omat käytäntönsä haalareista. Varmistathan siis, että tapahtumassa DC eli dresscode on haalarit. AMK-kulttuurissa on tapana, ettei haalareita pueta kokonaan päälle vaan pidetään päällä hihat lantiolle. Huomioithan haalareita pukiessa, että LaKOSTE ry:n logo näkyy selässä. Haalarimerkkejä ei saa liimata tai silittää. Älä ompele sponsoreiden logojen päälle! Halutessasi voit vaihtaa lahkeet oman kumppanisi tai hihan kavereiden kanssa, mikäli satutte opiskelemaan eri koulutusalaa. 

Tutorit ja tutorointi

Tutorit tutoroivat suomenkielisiin koulutusohjelmiin saapuvia uusia opiskelijoita aloilla. Tutorit ovat opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein uudelle opiskelijalle koulun lisäksi myös kaupunki on uusi. Tutor tutustuttaa uuden opiskelijan kouluun, opiskeluympäristöön sekä muihin opiskelutovereihin. Vertaistutorointi on opiskelijakunta KOEn koordinoimaa toimintaa. Mikäli tutor käyttäytyy sopimattomalla tavalla tai muuten on jotain, mitä haluasit ottaa puheeksi, niin ota yhteyttä oman alasi päätutoriin tai suoraan KOEn tutoroinnista vastaavaan henkilöön.

Tutorhaun päivät vaihtelevat, joten pidäthän silmällä KOEn omia sivuja mikäli haluat hakea itse tutoriksi!

TUTOROPETTAJA

Tutoropettaja on jokaisen aloittavan ryhmän ”oma ope” jolta opiskelijat saavat apua ja tukea omiin opintoihinsa liittyen opintojen eri vaiheissa. Tutoropettajat toimivat yhteistyössä tutorien, opintoohjaajien ja muun henkilöstön kanssa. Ohjausta toteutetaan ryhmätunteina ja henkilökohtaisena ohjauksena.

Mikä KOE ja miten se nyt eroaa?

Opiskelijakunta KOE

KOE koostuu aktiivisista opiskelijoista, jotka haluavat tehdä opiskeluajasta parempaa. KOE tehtävänä on varmistaa, että opiskelut sujuu mahdollisimman hyvin. KOE valvoo KAIKKIEN LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelevien opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisiä etuja sekä opetuksen laatua. Lisäksi tarjoaa myös erilaisia tapahtumia opiskelujen vastapainoksi, kuten liikuntatapahtumia sekä tietysti perinteisiä opiskelijabileitä.

KOEn toimiston löydät LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampukselta tilasta 1095 eli aivan ensimmäisestä kerroksesta. Tilasta yleensä löytyy myös eri ainealojen hallitusten jäseniä eli mikäli etsit omaasi niin tule käymään toimistolla! Tilassa saa vapaasti oleskella aukioloaikoina ja KOE tarjoaa ilmaiset kahvit, jota voi keittää ja nauttia. Lisää tietoja KOEn omilta sivuilta

 

KOEn palvelut pähkinänkuoressa
  • Jäsenpalvelut (opiskelijakortit ja jäsenyysasiat)
  • Koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta
  • Tutorointi ja kansainvälisyysasiat
  • SaLUT liikuntapalveluneuvonta ja liikuntapassimyynti
  • Vuoden isoimmat amk-opiskelijoiden tapahtumat
  • Kampuksen kulkuluvat
  • Löytötavarat
  • Häirintäyhdyshenkilötoiminta
  • Lautapelien ja urheiluvälineiden lainaus
  • Sairaan värikäs ja nopee vyö!

 

Tässä myös hyödyllisiä sovelluksia ja linkkejä uudelle opiskelijalle Lappeenrannassa:
Sovellukset

eParking.fi – koulun parkkipaikkojen varaus iOS / Android

Jodel – tyhmiä juttuja iOS / Android

Resq – halpaa ruokaa iOS / Android

Wolt – ruokaa kotiin, jee! iOS / Android

Foodora – ruokaa kotiin, jee! iOS / Android

EasyPark – suurin osa keskustan parkkipaikoista on maksullisia iOS / Android

MobilePay – jotain bilelippuja, kellarin juomia ja haalarimerkkejä voi maksaa tällä kätsysti! iOS / Android

Paikallisliikenne Lappeenranta – bussiaikataulut iOS / Android