LaKOSTE ry

Fukseille

Fuksin selviytymisopas


Tutorit ja tutorointi 

Tutorit tutoroivat kaikkiin koulutusohjelmiin saapuvia uusia opiskelijoita aloilla. Tutorit ovat opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein uudelle opiskelijalle koulun lisäksi myös kaupunki on uusi. Tutorit ovat useimmiten oman alan jo aiemmin aloittaneita opiskelijoita. Tutor tutustuttaa uuden opiskelijan kouluun, opiskeluympäristöön sekä muihin opiskelutovereihin. Vertaistutorointi on opiskelijakunta KOE:n koordinoimaa toimintaa. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolenaiheita tutorointiin liittyen, ole yhteydessä KOE:n tutorvastaavaan. Yhteystiedot löytyvät KOE:n nettisivuilta. 

Myös sinulla on mahdollisuus hakea tutoriksi. Tutorhaut käynnistyvät keväällä ja syksyllä ja niistä ilmoitetaan kyllä opiskelijoille aktiivisesti. Lisätietoja  tutorhausta ja -toiminnasta löydät KOE:n nettisivuilta. 

TUTOROPETTAJA

Tutoropettaja on jokaisen aloittavan ryhmän ”oma ope” jolta opiskelijat saavat apua ja tukea omiin opintoihinsa liittyen opintojen eri vaiheissa. Tutoropettajat toimivat yhteistyössä tutorien, opinto-ohjaajien ja muun henkilöstön kanssa. Ohjausta toteutetaan ryhmätunteina ja henkilökohtaisena ohjauksena.

Mikä KOE ja miten se nyt eroaa?

Opiskelijakunta KOE

KOE koostuu aktiivisista opiskelijoista ja henkilökunnasta, jotka haluavat tehdä opiskeluajasta parempaa. KOE tehtävänä on varmistaa, että opiskelut sujuu mahdollisimman hyvin. KOE valvoo KAIKKIEN LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelevien opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisiä etuja sekä opetuksen laatua riippumatta siitä oletko jäsen vai et. Lisäksi tarjoaa myös erilaisia tapahtumia opiskelujen vastapainoksi, kuten liikuntatapahtumia sekä tietysti perinteisiä opiskelijabileitä.

KOEn toimiston löydät LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampukselta tilasta A1095 eli aivan ensimmäisestä kerroksesta. Tilasta yleensä löytyy myös eri ainealojen hallitusten jäseniä eli mikäli etsit omaasi niin tule käymään toimistolla! Tilassa saa vapaasti oleskella aukioloaikoina ja KOE tarjoaa ilmaiset kahvit, jota voi keittää ja nauttia. Lisää tietoja KOE:n omilta sivuilta.

 

KOEn palvelut pähkinänkuoressa
 • Jäsenpalvelut (opiskelijakortit ja jäsenyysasiat)
 • Koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta
 • Tutorointi ja kansainvälisyysasiat
 • Vuoden isoimmat amk-opiskelijoiden tapahtumat
 • Kampuksen kulkuluvat
 • Löytötavarat
 • Häirintäyhdyshenkilötoiminta
 • Lautapelien ja urheiluvälineiden lainaus
 • Sairaan värikäs ja nopee vyö!
 • Fuksiläystäke
 • Haalarimerkit

Tässä myös hyödyllisiä sovelluksia ja linkkejä uudelle opiskelijalle Lappeenrannassa:
Sovellukset

eParking.fi – koulun parkkipaikkojen varaus iOS / Android

Paikallisliikenne Lappeenranta – bussiaikataulut iOS / Android

TUUDO – Kampuskartat, lukujärjestykset, ruokalistat, tilavaraukset, opintopisteet ym. iOS / Android

Kide.App – Tapahtumaliput, jäsenyydet, haalarimerkit ym. iOS / Android